Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Νηστίσιμα κουλουράκια με σουσάμι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Κάτι γλυκό ή κολατσιό θα θέλαμε να τρώμε και στις μέρες της νηστείας. Ειδικά τα παιδιά στο σχολείο ή οι μεγάλοι στη δουλειά όλο και θα τσιμπολογούσαν αν είχαν μαζί τους. Μια καλή λύση είναι τα κουλουράκια. 




Υλικά: 


2 φλ. σπορέλαιο 

1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού 

1 φλ. ζάχαρη 

1 κ. περίπου αλεύρι 

2 κ.γ. κανελογαρίφαλο 

1 κ.γ. baking poweder 

1/2 κ.γ. σόδα  

1/2 φλ. του καφέ κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι 

σουσάμι για πασπάλισμα 


Εκτέλεση:


Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη. 

 Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ρίχνοντας το χυμό πορτοκαλιού.


 Προσθέτουμε τα κανελογαρίφαλα. Εγώ έβαλα μόνο κανέλα γιατί το γαρύφαλο δεν μου αρέσει πολύ.

 Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ...

 και τη σόδα.

 Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Μόλις αρχίσει να ζορίζεται το μίξερ συνεχίζουμε με το χέρι.

 Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.

Κόβουμε κομματάκια τα οποία τα κάνουμε κορδονάκια με το σχήμα που μας αρέσει ή τα αφήνουμε σαν μικρά δαχτυλάκια.

 Βάζουμε σε ένα πιάτο σουσάμι και τα βουτάμε ένα ένα.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί με μικρές αποστάσεις μεταξύ τους και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 15'. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...