Καψαλισμένο ψωμί με λαδορίγανη
Να σας θυμίσω ότι το ωραίο ψωμί που τρώμε στις ταβέρνες είναι πανεύκολο να το φάμε και σπίτι μας χωρίς τη φασαρία της ψησταριάς.
Οι παλαιοί έλεγαν ότι αξίζει να τρώμε παλιό κρασί και φρέσκο λάδι. Όσοι βγάλατε τη νέα σοδειά λαδιού σας εύχομαι και του χρόνου και καλοφάγωτη. Εμείς παραλάβαμε τη νέα σοδειά φρέσκου λαδιού με το τέλειο καταπράσινο χρώμα και το πρώτο που φάγαμε μ' αυτό ήταν χόρτα και καψαλισμένο ψωμί με ρίγανη.
Υλικά:
ψωμί μπαγιάτικο ή φρέσκο
λάδι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και αν είναι μπαγκέτα σε μακριά κομμάτια τα οποία τα ανοίγουμε στη μέση και τα χωρίζουμε. Το ψήνουμε στην τοστιέρα μέχρι να ξεροψηθούν.
Ρίχνουμε πάνω στις φέτες ψωμιού λάδι και ρίγανη και απολαμβάνουμε το κάθε φαγητό μαζί τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου