Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ζυμαρικά στο φούρνο με κόκκινη και άσπρη κρέμα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σ' αυτή τη συνταγή οι δύο σάλτσες άσπρη και κόκκινη σε συνδυασμό ταιριάζουν άψογα ώστε να κάνουν τα ζυμαρικά να μυρίζουν Ιταλία.




Υλικά: 


ζυμαρικά κάπως χοντρά και μικρά 

τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

Για τη σάλτσα: 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη 

σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα 

ρίγανη 

μοσχοκάρυδο 

Για την άσπρη κρέμα: 

3 κ.σ. βούτυρο 

3 κ.σ. αλεύρι 

2 1/2 φλ γάλα 

λίγο αλάτι


Εκτέλεση: 


 Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

 Ρίχνουμε τη σάλτσα...

νερό όσο χρειάζεται για να βράσει, αλάτι, πιπέρι, κανέλα... 

την πάπρικα, τη ρίγανη και το μοσχοκάρυδο. Την αφήνουμε περίπου για 45' - 50' σε χαμηλή φωτιά να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι. 

Για την άσπρη σάλτσα ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. 

Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.  

Μόλις αφρίσει λίγο ρίχνουμε το γάλα κι ανακατεύουμε αμέσως. 

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. 

 Στο ταψί βάζουμε μία στρώση σάλτσας.

Από πάνω στρώνουμε τα ζυμαρικά. 

Ξαναβάζουμε άλλη μία στρώση σάλτσας. 

Πάνω από την κόκκινη ρίχνουμε την άσπρη σάλτσα κι από πάνω το τριμμένο τυρί. (στη φωτογραφία ξέχασα να το βάλω γι' αυτό δεν το βλέπετε) 

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι ροδίσει όπως κάνουμε και στο παστίτσιο. 

Το φαγητό όσο κρυώνει τόσο θα πήζει η άσπρη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...