Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Λαβράκι στο φούρνο

 Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ψαράκι στο φούρνο σήμερα με πατάτες και πολλά μυρωδικά που του δίνουν θεσπέσια γεύση. 




Υλικά: 


3 - 4 λαβράκια 

πατάτες 

1 καρότο 

1 λεμόνι ολόκληρο και το χυμό 1/2 ακόμα λεμονιού 

1 ματσάκι άνηθο 

1 ματσάκι μαϊντανό 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

2 σκ. σκόρδο 

1 μικρό ποτηράκι άσπρο κρασί 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση: 


 Το καλύτερο καθάρισμα ώστε να μην πετάγονται τα λέπια του ψαριού μακριά είναι στο νεροχύτη ή σε μια λεκάνη γεμάτη νερό και το μαχαίρι βυθισμένο μαζί με το ψάρι μέσα. Έτσι τα λέπια θα μείνουν μέσα στο νερό.

 Τα χαράζουμε με τρία κοψίματα κι από τις δύο πλευρές, για να εισχωρήσουν οι γεύσεις μέσα. Τα βάζουμε στο ταψί και τα περιχύνουμε με το λάδι.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 

Κόβουμε το ολόκληρο λεμόνι σε φέτες μισές και βάζουμε δύο στην κοιλιά του κάθε ψαριού μαζί με λίγο άνηθο και μαϊντανό. Κρατάμε ένα μέρος κι από τα δύο ματσάκια για μετά. 

Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα βάζουμε γύρω στο ταψί. Επίσης, το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σκόρδο σε φετούλες, τα οποία τα βάζουμε πάνω στα ψάρια μαζί με δύο φέτες λεμονιού στο καθένα.  

Ρίχνουμε το χυμό 1/2 λεμονιού σε όλο το ταψί. 

Από πάνω σκορπάμε το υπόλοιπο που έμεινε από τον άνηθο και το μαϊντανό. 

 Τέλος, ρίχνουμε ένα ποτηράκι κρασί παντού.

Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αρχικά για 20' - 30' και μετά το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170. 

Δώστε προσοχή μετά το σερβίρισμα στα κόκαλα του ψαριού που είναι αρκετά. 

Μια σαλάτα με ραδίκια και ένα ποτηράκι άσπρο κρασί θα συμπληρώσουν γευστικά το τραπέζι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...