Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα νόστιμο και απλό φαγητό παραδοσιακό για ένα Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια.
Υλικά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή μισό μισό με χοιρινό
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 - 2 σκ. σκόρδο
1 αυγό (προαιρετικά 1 ντομάτα)
λάδι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
λίγο δυόσμο
λίγη ρίγανη
2 - 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
πάπρικα
πατάτες για το ταψί
λάδι για το ταψί
το χυμό 1/2 λεμονιού
1 μικρό ποτηράκι κρασί άσπρο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με νερό και τα μπιφτέκια. Περιχύνουμε όλο το φαγητό με λάδι.....
λεμόνι.....
ρίγανη....
και το κρασί.
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20' - 30'. Μετά το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο....
μέχρι να ψηθούν καλά τα μπιφτέκια και οι πατάτες και να εξατμιστεί το νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου