Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Κριθαράκι με τόνο κονσέρβας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το φαγητό θα σας ενθουσιάσει με την πλούσια γεύση του, τα χρώματά του και τα αρώματά του. 




Υλικά: 


250 γρ. κριθαράκι 

1 πράσο 

1 χοντρό κλωνάρι σέλινο (τα μεγάλα μακριά σέλινα) 

3 μανιτάρια στρογγυλά 

1 κρεμμύδι ξερό 

1 κρεμμύδι φρέσκο

2 σκ. σκόρδο 

2 ντομάτες 

1 μικρή καυτερή πιπεριά 

1/2 ποτήρι νερού κρασί άσπρο 

1/3 φλ. λάδι 

2 κονσέρβες τόνο σε νερό 

1 ματσάκι μαϊντανό 

πάπρικα

1 κ.γ. κύβο λαχανικών σε σκόνη διαλυμένο σε 2 φλ. ζεστό νερό 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

2 κ.σ. τυρί κρέμα 

(προαιρετικά τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα) 


Εκτέλεση:


Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε σ' αυτό τα δύο είδη κρεμμυδιών ψιλοκομμένα, το πράσο σε λεπτές ροδέλες, τα μανιτάρια σε φέτες, το σκόρδο, το μαϊντανό, το σέλινο και την καυτερή πιπεριά όλα ψιλοκομμένα.  

 Τα γυρίζουμε αρκετές στροφές για να τσιγαριστούν καλά.

Από τη ντομάτα αφαιρούμε τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα. Έτσι δε θα έχουμε πολλά ζουμιά στο τηγάνι. Αν όμως θέλετε μπορείτε να βάλετε και τους σπόρους της. 

Μόλις η ντομάτα ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά με το τσιγάρισμα ρίχνουμε και το κριθαράκι και το γυρίζουμε κι αυτό κάμποσες στροφές για να τσιγαριστεί μαζί με τα υπόλοιπα. 

Όταν λαδωθεί καλά και το κριθαράκι ρίχνουμε το κρασί και το χυμό λεμονιού. 

Παράλληλα ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τα 2 φλ. νερού και διαλύουμε μέσα το ζωμό λαχανικών. Τον προσθέτουμε σιγά σιγά στο φαγητό κι ανακατεύουμε. 

Προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο μόνο αλάτι επειδή βάλαμε το ζωμό που έχει αλάτι. Μπορείτε ακόμη και να το παραλείψετε το αλάτι. Αφήνουμε το κριθαράκι να γίνει για περίπου 15' - 20'.

 Όταν θα είναι έτοιμο βάζουμε τον τόνο κι ανακατεύουμε. Αυτός δε χρειάζεται να βράσει με το φαγητό αλλά μόνο να ενωθεί με τις γεύσεις και τα άλλα υλικά.

Αφού τον ανακατέψουμε να πάει παντού κατεβάζουμε το τηγάνι από το μάτι και προσθέτουμε τις κουταλιές της κρέμας τυριού. 

Πλέον είναι έτοιμο για σερβίρισμα σκέτο... 

ή με τριμμένο τυρί από πάνω. Εμάς μας άρεσε και με τους δύο τρόπους, εσείς πριν βάλετε δοκιμάστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...