Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ρεβύθια κοκκινιστά στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Νόστιμα ρεβύθια με τη γεύση που τους δίνει ο φούρνος και φρέσκια ντομάτα που τα πλουτίζει ακόμη περισσότερο γευστικά. 





Υλικά: 


1 - 1 1/2 φλ. ρεβύθια 

λάδι 

1 σκ. σκόρδο 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

2 ντομάτες σε φέτες 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

λίγο θυμάρι 

1/2 φλ. σάλτσα 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν στο λάδι.

Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις τσιγαρίζουμε κι αυτές λίγο. 

 Ρίχνουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε κανέλα. 

Προσθέτουμε θυμάρι. 

Και τέλος, βάζουμε τη σάλτσα κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20' περίπου. 

 Αν δεν έχουμε μουλιάσει τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό, τότε μπορούμε την ίδια μέρα να τα βάλουμε σε μια λεκάνη με νερό και 2 κ.σ. σόδα να τα τρίψουμε με τα χέρια μας, να αδειάσουμε το νερό χωρίς να τα ξεπλύνουμε και να τα βράσουμε για περίπου 1 - 1/2 ώρα, έτσι ώστε να μαλακώσουν αρκετά αλλά να κρατάνε λίγο.


 Βάζουμε τα ρεβύθια στο ταψί μαζί με το νερό που έχει μείνει στην κατσαρόλα και τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

 Ρίχνουμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα στα ρεβύθια.

 Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να εξατμιστεί το νερό, να μείνει η σάλτσα και να μαλακώσουν κι άλλο τα ρεβύθια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...