Κιμαδοπιτάκια με σπιτικό φύλλο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κάποια μέρα είχα φτιάξει μακαρόνια με κιμά. Ο κιμάς όμως μου περίσσεψε. Η ποσότητά του δεν αρκούσε για όλους για να φάμε και την επόμενη μέρα, επομένως θα έπρεπε να φτιάξω κι άλλο. Αντί γι' αυτό όμως εγώ προτίμησα να τον κάνω κιμαδοπιτάκια σαν ιδέα για ορεκτικό και κολατσιό.
Υλικά:
περίπου 100 γρ. τυρί γκούντα
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε πρώτα το φύλλο όπως στη συνταγή για τα σπανακορολάκια.
Τρίβουμε το τυρί στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τον κιμά από τυχόν λάδια και ζουμιά. Ρίχνουμε το τυρί και τα ανακατεύουμε να γίνει μία μάζα.
Λαδώνουμε με σπορέλαιο ένα ταψί.
Έχουμε στο τραπέζι δίπλα στη γέμιση ένα πιατάκι με λίγο νερό για να βρέχουμε τις άκρες του φύλλου στο κόλλημα.
Κόβουμε μακρόστενα κομμάτια από το φύλλο, βάζουμε μια ποσότητα της γέμισης στη μία πλευρά αλλά αφήνοντας ένα περιθώριο από τις άκρες γύρω-γύρω ώστε να μπορεί να κλείνει και να πατηθεί χωρίς να πέφτουμε πάνω στη γέμιση. Βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο με το νερό.
Κλείνουμε το φύλλο και το πατάμε καλά στις τρεις πλευρές του με πιρούνι για να κολλήσουν και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Τα βάζουμε δίπλα-δίπλα στο ταψί.
Τα αλείφουμε με σπορέλαιο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς λίγη ώρα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου