Εύκολο παγωτό με τρία υλικά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα εύκολο και γρήγορο παγωτό. Δεν απαιτούνται πολλά υλικά, μόνο τρία. Δε χρειάζεται καθόλου κόπο κι έχει σίγουρη επιτυχία.
Υλικά:
200 γρ. κρέμα γάλακτος με υψηλά λιπαρά
1 γάλα ζαχαρούχο
1 γάλα εβαπορέ
(προαιρετικά μία βανίλια)
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει καλά και να γίνει σαντιγύ.
Ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε το εβαπορέ.
Χτυπάμε για 1'-2' ακόμα όλα μαζί τα υλικά. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μία βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα σε μπολ πλαστικό ή μεταλλικό και το αφήνουμε στην κατάψυξη. Το καλύτερο θα ήταν να έχετε ένα μπολ με μεγαλούτσικο περιθώριο από αυτό της φωτογραφίας γιατί στο επόμενο χτύπημα το παγωτό θα ξεχειλίσει.
Κάθε 1 ώρα το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πήξει εντελώς.
Μικρές λεπτομέρειες:
Καλύτερα είναι να έχουμε στο ψυγείο όλα τα υλικά πριν τα χτυπήσουμε για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.
Αυτό το παγωτό επειδή είναι σκέτο δέχεται πολλές παραλλαγές μέσα στο μπολ κατά τη διάρκεια της ψύξης ή από πάνω κατά το σερβίρισμα.
Μπορείτε να βάλετε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, κομματάκια σοκολάτας, κομματάκια γλυκού του κουταλιού, σιρόπια (σοκολάτας, καραμέλας, βύσσινου, κερασιού κλπ), κομματάκια από φρούτα, αποξηραμένα φρουτάκια, μπισκότα και ό,τι άλλο υπάρχει στη φαντασία σας.
Από πάνω μπορείτε να το σερβίρετε με τρουφάκια, με σιρόπια, με μπισκοτάκια παγωτού, με πουράκια σοκολάτας, με γλυκό βύσσινο ή κεράσι, με σάλτσα ή σιρόπι σοκολάτας κλπ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου