Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Πέννες με λαχανικά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Καλοκαιρινό πιάτο με συνδυασμό ζυμαρικών και λαχανικών ώστε να εναλλάσσονται οι γεύσεις στο εβδομαδιαίο μενού.




Υλικά: 


1/2 πακέτο ζυμαρικά πέννες 

1 κολοκυθάκι μέτριο 

1 μελιτζάνα 

1 ντομάτα 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμμένο 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 

1 ματσάκι μαϊντανό 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

λίγη ζάχαρη 

λίγη κανέλα 

πάπρικα 


Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τους και μετά τις στραγγίζουμε.

 Κόβουμε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα σε ραβδάκια. 

 Τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.  

 Μόλις μαραθούν λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

 Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα την κόβουμε σε φέτες και την προσθέτουμε στο τηγάνι.

 Μόλις τη γυρίσουμε μερικές στροφές στο τσιγάρισμα ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα, κανέλα και λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μελώσουν τα λαχανικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά, αφού πρώτα τα κάψουμε με λίγο λάδι κι από πάνω βάζουμε τα λαχανικά. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε τριμμένο τυρί πάνω στα ζυμαρικά.









Μικρές λεπτομέρειες: 


Στο βράσιμο έχω προσθέσει μόνο ελάχιστο νερό γιατί βγάζουν τα ίδια τα λαχανικά και δε θέλουμε να κολυμπάνε στα νερά στο τέλος του μαγειρέματος.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...