Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τοστ φούρνου

Τοστ λίγο διαφορετικό. Φυσικά, δε βάζω την ανάρτηση για να σας μάθω να φτιάχνετε τοστ, αλλά για να μοιραστώ μαζί σας τις ιδέες του άντρα μου. 




Υλικά: 


ψωμί του τοστ 

τυρί του τοστ τύπου έμενταλ 

παριζάκι σε ροδέλες 

μερικές λωρίδες μπέικον 

αυγά ένα για κάθε τοστ

λίγο βούτυρο για το άλειμμα  

λίγο σπορέλαιο για το ταψί


Εκτέλεση:


Λαδώνουμε ένα ταψί με λίγο σπορέλαιο. Βάζουμε μέσα στο τοστ το τυρί και το παριζάκι. 

Βουτυρώνουμε μόνο την πάνω επιφάνεια του τοστ επειδή η κάτω θα ακουμπάει στο λάδι. 








  



  Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.


Σβήνουμε το φούρνο και βάζουμε από πάνω από τα τοστ άλλη μία φέτα τυριού του τοστ. 

Τηγανίζουμε τα αυγά τα βάζουμε στην επιφάνεια του κάθε τοστ πάνω από το εξωτερικό τυρί. Όπως είναι τώρα το αφήνουμε 3'- 5' στο σβηστό φούρνο μόνο για να λιώσει ελαφρά το εξωτερικό τυρί. 

Σερβίρουμε στο πιάτο με τηγανισμένο μπέικον.















Μικρές λεπτομέρειες:


Αντί για παριζάκι μπορείτε να βάλετε άλλο αλλαντικό. Το τυρί του τοστ δεν είναι απαραίτητο να είναι έμενταλ αλλά οποιοδήποτε τυρί για τοστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...