Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Πένες με τέσσερα τυριά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αυτή η συνταγή θέλει λίγη ρέγουλα, καθώς περιέχει αρκετά παχυντικά υλικά. Εντάξει, πού και πού όλοι θέλουμε λίγο περισσότερη γεύση, όμως αρκεί να μην τρώμε μεγάλες ποσότητες.




Υλικά: 


1/2 πακέτο ζυμαρικά πένες 

1 γεμάτη κ.σ. μαργαρίνη

1 φλ. γκούντα τριμμένο

1 φλ. έμενταλ τριμμένο

1 φλ. παρμεζάνα τριμμένο

1 φλ.  τσένταρ τριμμένο

200 γρ. κρέμα γάλακτος 

αλάτι, πιπέρι

κρατάμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που θα βράσουμε


Εκτέλεση: 


Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό αλατισμένο και τα στραγγίζουμε.

Τρίβουμε όλα τα τυριά. 

Στην κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη. 

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Στη φωτογραφία αυτό που χρησιμοποίησα είναι κάτι ανάμεσα σε κρέμα γάλακτος και γιαούρτι από λάθος αγορά. 

 Περιμένουμε λίγο να πάρει μια ελαφριά βράση η κρέμα γάλακτος.

 Τότε ρίχνουμε τα τυριά κι ανακατεύουμε.

 Προσθέτουμε 2 - 3 κ.σ. από το νερό των ζυμαρικών.

 Μόλις πήξει το μείγμα ρίχνουμε πιπέρι και λίγο αλάτι και σβήνουμε το μάτι.

 Βάζουμε τα ζυμαρικά μέσα κι ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε στο πιάτο με λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...