Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Μυδοπίλαφο κοκκινιστό

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το καλοκαίρι τα θέλει τα θαλασσινά του. Ευκαιρία τώρα που βρισκόμαστε στις αρχές του, να φτιάξουμε ένα μυδοπίλαφο να μυρίσει θάλασσα το σπίτι.




Υλικά: 


περίπου 200 γρ. μύδια καθαρισμένα 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 ποτήρι ρύζι γλασέ 

1/2 ποτηράκι (του κρασιού) ούζο 

σάλτσα 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

λίγη κανέλα  


Εκτέλεση:


 Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Από κοντά ρίχνουμε και τα μύδια. 

 Μόλις τσιγαριστούν αρκετά ρίχνουμε το ούζο.

Προσθέτουμε τη σάλτσα. 

Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα. 

Αφήνουμε τα μύδια σκεπασμένα να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιουν αρκετό νερό.  

Όταν θα κοντεύουν να γίνουν τους προσθέτουμε κι άλλο νερό και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά. 

Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το ρύζι. Όταν γίνει και ταυτόχρονα έχει πιει και το νερό το σβήνουμε.

Είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Δεν σερβίρεται με τριμμένο τυρί, αλλά σκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...