Μανιτάρια πλευρώτους ψητά στο φούρνο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πανεύκολο, νόστιμο ορεκτικό και συμπλήρωμα στο γεύμα σας. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι όταν τα φτιάχνετε με αυτό τον τρόπο από την αρχική συσκευασία που αγοράζουμε μένει ένα μικρό πιατάκι. Μαζεύουν πολύ με το ψήσιμο, γι' αυτό πρέπει να υπολογίσετε καλά αν πρόκειται να σερβίρετε σε καλεσμένους.
Υλικά:
μανιτάρια πλευρώτους
λάδι
αλάτι
ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση:
Αντίθετα με τους σεφ εγώ τα πλένω τα μανιτάρια κι όπως είναι βρεγμένα τα βάζω στο ταψί. Ρίχνουμε λίγο λάδι, όχι όμως να κολυμπάει το ταψί αλλά σχετικά όπως στη σαλάτα.
Τα αλατίζουμε.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30' ή μέχρι να σκουρύνουν λίγο. Βλέπετε πόσο μικρά γίνονται μετά το ψήσιμο;
Τους ρίχνουμε λίγο ξύδι μπαλσάμικο και σερβίρουμε.
Υπέροχη ιδέα... δεν το είχα σκεφτεί...και εγώ τα πλένω τα μανιτάρια... αφού έχουν χώμα πάνω, πώς γίνεται να μην τα πλένουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου. Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να φεύγουν όλες οι βρωμιές με το σκούπισμα.
ΔιαγραφήΝα είσαι πάντα καλά και καλό μήνα να έχεις. Φιλιά πολλά.
και εγώ τα πλένω κορίτσια, απλά τα σκουπίζω καλά να στεγνώσουν μετά . Τα λατρεύω ευχαριστώ για την συνταγή Ρια !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ σ' ευχαριστώ πολύ Χαρά μου. Να είσαι πάντα καλά και να έχεις ένα όμορφο καινούργιο μήνα.
ΔιαγραφήΖωγραφίζεις με αυτές τις συνταγές!!!!!!! Είναι όλα ΥΠΕΡΟΧΑ!!! Είσαι αστέρι και το blog αυτό πραγματικά είναι ένα κουτί με θησαυρούς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκο τι να πω, με τόσο καλά λόγια με κάνεις και κοκκινίζω, ειδικά όταν ακούω τόσο ωραία πράγματα από έναν άνθρωπο με τόσο ταλέντο στην εικονογράφηση όπως εσύ. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ σου εύχομαι.
Ένα ακόμη αγαπημένοοοο μας πιάτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς, σχεδόν κάθε εβδομάδα, μία μέρα είναι αφιερωμένη σε αυτά, είτε στο φούρνο, είτε στιφάδο, είτε τουρλού, είτε μαγειρίτσα κλπ...
Καλό σας βράδυ!
Καλοφαγά μου εσύ!!!!
Διαγραφή