Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Χταποδάκι με πέννες στη γάστρα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα Κυριακάτικο και νηστίσιμο φαγητό που μπορείτε να το σερβίρετε κι όταν έχετε καλεσμένους.




Υλικά: 


1 κ. χταπόδι 

περίπου 1/2 πακέτο πέννες 

1/2 φλ. σάλτσα 

1/2 φλ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα 

1 φύλλο δάφνης 

1 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένη 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1/2 φλ. λάδι 

1/2 φλ. κρασί κόκκινο 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Εκτέλεση: 


Μετά το καθάρισμα του χταποδιού το βάζουμε για λίγα λεπτά να βράσει (προαιρετικά) για να βγάλουμε λίγο πιο εύκολα την πέτσα του. Μπορείτε όμως να το αφήσετε και όπως είναι με την πέτσα και χωρίς να το νεροβράσετε. 

 Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε στη γάστρα. Ρίχνουμε τη σάλτσα, τα ντοματάκια ψιλοκομμένα, τη δάφνη, το κρεμμύδι και το σκόρδο.


 Ρίχνουμε το λάδι και το κρασί.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα. 

 Βάζουμε νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 - 1 1/2 ώρα.  

 Προς το τέλος υπολογίζουμε να βάλουμε τις πέννες το τελευταίο 20λεπτο έως ημίωρο πριν σβήσουμε το χταποδάκι. 

 Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται και συνεχίζουμε το ψήσιμο μαζί με τα ζυμαρικά.

 Όταν βγάλουμε τη γάστρα από το φούρνο το νερό θα πρέπει να έχει απορροφηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...