Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Κόκκινα φασόλια με κίτρινο ρύζι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγητό που θα μπορούσε να γίνει ακόμη και σαλάτα.


 

Υλικά: 


1 φλ. κόκκινα φασόλια 

1/2 κ.γ. ζάχαρη 

λίγο αλάτι 


Για το ρύζι: 

1 ποτήρι κίτρινο ρύζι 

2 ποτήρια νερό

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

λίγο λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


Βράζουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό με ζάχαρη για 2 ώρες περίπου. 











 Περίπου 30' πριν τα σβήσουμε ρίχνουμε και λίγο αλάτι.

 Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

 Λίγο πριν γυαλίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε και το ρύζι. Τα ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη σπάτουλα για να μην κολλήσουν και αφήνουμε το ρύζι να γυαλίσει και να αλλάξει ελαφρά χρώμα αλλά όχι να γίνει καφέ. 

 Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε το ρύζι για περίπου 15' μέχρι να πιει όλο το νερό και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. 

Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.  














Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν σας αρέσει μπορείτε να δοκιμάσετε από πάνω στο πιάτο λίγο ξερό δυόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...