Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μελιτζανοσαλάτα με καρύδια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Απλό και νόστιμο ορεκτικό, πανεύκολο να το φτιάξετε και συνοδεύει άνετα όλα τα φαγητά.




Υλικά: 


2 μελιτζάνες φλάσκες 

1 - 2 σκ. σκόρδο (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλετε) 

λάδι

ξύδι 

αλάτι, πιπέρι 

μερικά κλωναράκια μαϊντανό 

1 χούφτα καρύδια τριμμένα 


Εκτέλεση: 


 Ψήνουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες στο φούρνο ή στο γκριλ μέχρι να ζαρώσουν και να μαραθεί η φλούδα τους. 

 Μόλις κρυώσουν λίγο και μπορούμε να τις πιάνουμε, τις ξεφλουδίζουμε.

Τις ψιλοκόβουμε.  

Περνάμε το σκόρδο από την πρέσα. 

 Τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα προσθέτουμε.

 Ρίχνουμε λάδι.

Βάζουμε και ξύδι μπαλσάμικο ή απλό. 

 Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Και τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο κι ανακατεύουμε καλά. 

Αν θέλετε στολίζετε την επιφάνεια με ολόκληρα καρύδια ή φύλλα μαϊντανού.


2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική !!!!!!!!
    Και είναι μια σαλάτα που καταναλωνεται σε καθημερινή βάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου, πολύ σωστά τα λες.
      Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά να σου ευχηθώ.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...