Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Σολομός με ζυμαρικά και κρέμα γάλακτος

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Κάποτε θεωρούσα ότι ο πιο αταίριαστος συνδυασμός που θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει στο φαγητό θα ήταν το ψάρι με τα ζυμαρικά. Τελικά, έκανα λάθος και άλλαξα γνώμη όταν δοκίμασα αυτή τη συνταγή.




Υλικά: 


4 φέτες σολομού φρέσκου (μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με 200 γρ. καπνιστό) 

300 γρ. ζυμαρικά βίδες βρασμένες

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1/2 - 1 φλ. κρέμα γάλακτος 

λίγο χυμό λεμονιού 

1 σφην. κονιάκ 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:  


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι.

 Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το σολομό και τον ρίχνουμε κι αυτόν στο τηγάνι.

Μόλις τσιγαριστούν τα σβήνουμε με το κονιάκ. 

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αν βάλετε καπνιστό σολομό τότε μην τον αλατίσετε. Το αφήνουμε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί.   

 Μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

 Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...