Κρέμα σοκολάτα απλή
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η απλή αγαπημένη μας κρεμούλα που όλοι έχουμε φάει στα παιδικά μας χρόνια μπορεί να γίνει ένα εύκολο επιδόρπιο για παιδιά και μεγάλους ή ακόμη να γίνει γέμιση για τούρτες και άλλα γλυκά και ειδικά αν την εμπλουτίσετε με βούτυρο.
Υλικά:
Για 2 - 3 μικρά μπολ κρέμας
2 ποτήρια γάλα φρέσκο
3 κ.σ. κορνφλάουρ
4 κ.σ. ζάχαρη
λίγη βανίλια ή ζάχαρη βανίλιας
1 1/2 κ.σ. κακάο
Προαιρετικά: κομματάκια μπανάνας
ή ξηρούς καρπούς για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε μέσα το κορνφλάουρ όσο το γάλα είναι ακόμη κρύο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Διαλύουμε το κακάο πριν πιάσει καλά τη θερμοκρασία το γάλα στο μάτι της κουζίνας.
Ρίχνουμε λίγη βανίλια.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, καλλίτερα με το σύρμα των αυγών, χωρίς να το σταματήσουμε καθόλου. Μόλις η κρέμα πήξει καλά και αρχίσει να κοχλάζει τότε τη βγάζουμε από το μάτι.
Τη σερβίρουμε σε μπολάκια ή σε ποτήρια της σαμπάνιας και αν θέλετε μπορείτε να βάλετε από πάνω κομματάκια μπανάνας ή άλλου φρούτου ή και ξηρούς καρπούς.
Μικρές λεπτομέρειες:
Κάθε ποτήρι του νερού ανάλογα με το μέγεθος που έχει και ανάλογα με τα μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε βγάζει κατά μέσο όρο ένα έως ενάμιση μπολ κρέμας. Αυτό θα μπορούσατε να το δοκιμάσετε από πριν για ξέρετε τι ποσότητες χρειάζεστε αν ρίξετε ένα γεμάτο ποτήρι νερό ή γάλα στο μπολ που θέλετε μετρώντας τη στάθμη του.
Αν θέλετε να διαφοροποιήσετε τις ποσότητες στα μπολ που θα βγάλετε να ξέρετε ότι για κάθε ποτήρι γάλακτος βάζουμε 1 1/2 κ.σ. κορνφλάουρ.
Τη ζάχαρη μπορείτε να την αυξομειώσετε σύμφωνα με τη δική σας προτίμηση έχοντας σαν βάση για κάθε ποτήρι γάλακτος περίπου 2 κ.σ. ζάχαρη την οποία μπορείτε να μειώσετε όσο θέλετε ή να την αυξήσετε κατά 1/2 - 1 κ.σ.
Μια εύκολη και δροσερή κρέμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην Καλημέρα μου!!
Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου. Έχεις την καλημέρα μου και τα φιλιά μου.
Διαγραφή