Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Κοτόπουλο με κίτρινο ρύζι και κρέμα γάλακτος

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην κρέμα γάλακτος; Όπου και να μπει κάνει το φαγητό γευστικότατο. Ακόμη και το πιο απλά μαγειρεμένο.




Υλικά: 


1/2 κοτόπουλο σε μερίδες μικρές  

1 ποτήρι κρασί άσπρο 

αλάτι, πιπέρι 

1 φλ. κρέμα γάλακτος (περίπου 200 ml.) 

1 κ.γ. μουστάρδα 

1/4 φλ λάδι 


Για το ρύζι: (οδηγίες θα βρείτε αν πατήσετε στη λέξη)

1 1/2 ποτήρι κίτρινο ρύζι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Νεροβράζουμε το κοτόπουλο και το ξαφρίζουμε ή αν θέλετε του αλλάζετε νερό στα πρώτα 10'.

 Μόλις το ξαφρίσουμε καλά ή του αλλάξουμε νερό, του ρίχνουμε το κρασί.

 Προσθέτουμε πιπέρι και το αλάτι το ρίχνουμε αφού αφήσουμε να περάσουν 15' περίπου.

Όταν θα μείνει ελάχιστο νερό στον πάτο της κατσαρόλας ρίχνουμε μέσα το λάδι κι αφήνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα γυρνώντας το κι από τις δύο πλευρές. 

 Μόλις πάρει ωραίο χρώμα, ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος τη μουστάρδα και το περιχύνουμε. Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα γάλακτος και να γίνει πιο πηχτή.

Σερβίρουμε το ρύζι (οδηγίες θα βρείτε πατώντας τη λέξη) και το κοτόπουλο με τη σάλτσα από πάνω κι αναλόγως με την προτίμηση του καθενός μπορούμε να προσθέσουμε τυρί τριμμένο.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...