Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πιλάφι με γαρίδες και σάλτσα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Νοστιμότατο πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι και ειδικά όταν δεν έχει κανένα βαθμό δυσκολίας.




Υλικά: 


12 - 14 γαρίδες με το κέλυφος 

1 1/2 φλ. κίτρινο ρύζι 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1/2 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 σκ. σκόρδο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 


Εκτέλεση: 


 Τσιγαρίζουμε τις γαρίδες στο λάδι μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί κι αυτό. 

Μετά προσθέτουμε τα ντοματάκια.

 Βάζουμε τη σάλτσα....

 και το σκόρδο σε μικρές φετούλες ή ψιλοκομμένο. 

 Ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και νερό. Τις βράζουμε για 20'.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και λίγο νερό ακόμη. 

 Το αφήνουμε άλλα 20' έτσι ώστε να πιει όλο το νερό της κατσαρόλας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...