Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ανηθόπιτες σκέτες ή με τυρί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τόσα απλά και λίγα υλικά να συνθέτουν ένα τόσο νόστιμο ορεκτικό είναι πραγματικά απορίας άξιο.



                                             Ανηθόπιτα σκέτη



                                                  Ανηθόπιτα με τυρί



Υλικά: 


1 μεγάλο μάτσο άνηθο 

2 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

αλάτι, πιπέρι 

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό  ή ανθρακούχο νερό 

1 γεμάτη κ.σ. μαγιονέζα 


λάδι για το τηγάνισμα (θα χρειαστεί να το ανανεώνετε συχνά)


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια σε μια λεκάνη.

Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. 

 Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι.

 Προσθέτουμε το αλεύρι μέσα κι ανακατεύουμε να πάει παντού.

Ανακατεύουμε και τη μαγιονέζα. 

Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα ή το νερό κι ανακατεύουμε. 

Πρέπει να πετύχουμε ένα χυλό πηχτό όσο μια κρέμα ή ένα γιαούρτι. 

 Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί χωρίς να κάψει.

Ρίχνουμε μέσα, μόλις ζεσταθεί, μερικές κουταλιές από το μείγμα και το απλώνουμε παντού να γίνει λεπτό όπως η κρέπα. Μόλις καταλάβουμε ότι από την κάτω πλευρά έχει αλλάξει χρώμα στις άκρες και έχει ψηθεί τότε το γυρνάμε κι από την άλλη. 

Βγάζουμε κάθε πίτα σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα περιττά λάδια. Κάθε φορά που στο τηγάνι λιγοστεύει το λάδι θα πρέπει να προσθέτετε κι άλλο. 


Για την ανηθόπιτα με φέτα κάνουμε τα ίδια βήματα και απλά προσθέτουμε στο μείγμα τη φέτα σε τρίμματα κι ανακατεύουμε. 

 Εδώ είναι ενσωματωμένη και δε φαίνεται καθαρά.

Τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο.  

 Γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά.

Και βγάζουμε κάθε πίτα σε χαρτί κουζίνας. 


2 σχόλια:

  1. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Κ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΙΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Πόπη μου έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Φιλιά πολλά, καλό βράδυ.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...