Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Χταποδάκι στιφάδο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αξέχαστη συνταγή για το χταποδάκι. Το έφτιαξα τις μέρες της Σαρακοστής και δεν το χορταίναμε.




Υλικά: 


1 χταποδάκι 

1 κ. κρεμμυδάκια μικρά 

λάδι 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

1 φύλλο δάφνης 


Εκτέλεση:


Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα αν είναι κάπως μεγάλα ή στα δύο τα μικρότερα. Τα κοκκινίζουμε ελαφρά στο λάδι. 

Μόλις τσιγαριστούν τα κρεμμύδια τα βγάζουμε και στο ίδιο λάδι κοκκινίζουμε ελαφρά το χταποδάκι που θα έχουμε πρώτα κόψει τα πλοκάμια του σε ροδέλες. 

 Μετά ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί.

Ρίχνουμε τη σάλτσα. 

Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό, αλάτι και πιπέρι. 

 Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι το χταποδάκι να μαλακώσει καλά, περίπου για μία ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...