Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Σαλάτα με σπόρους αμάραντου και μανιτάρια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια σαλάτα διαφορετική από τις άλλες με σπόρους που ανήκουν στην υγιεινή διατροφή, όπως και η κινόα που είναι σχεδόν ίδια και ξεχωρίζει πολύ δύσκολα οπτικά. Περιέχουν 8 αμινοξέα τα οποία δε συνθέτει από μόνος του ο οργανισμός, βιταμίνες Β, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Το καλό όμως είναι ότι δεν περιέχει γλουτένη για όσους υποφέρουν από αλλεργία και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη για τους διαβητικούς.




Υλικά: 


1/2 φλ. σπόρους αμάραντου 

2 1/2 φλ. νερό 

8 - 10 μανιτάρια στρογγυλά κομμένα σε χοντρές φέτες 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

κρεμμύδι ξερό σε φετούλες 

λάδι 

ξύδι μπαλσάμικο 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση: 


 Βράζουμε τους σπόρους του αμάραντου για 30'.

 Τηγανίζουμε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια.

Τα βγάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια. 

 Όταν βράσει ο αμάραντος και πιει το νερό βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και της ρίχνουμε μέσα κρύο νερό από τη βρύση. Το αφήνουμε έτσι για 10' και στη συνέχεια τους σουρώνουμε και τους ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει η κόλλα που βγάζουν.

Μόλις στραγγίσουν καλά τους βάζουμε στη σαλατιέρα και κόβουμε μαϊντανό και κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ξύδι μπαλσάμικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...