Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Γιουβαρλάκια με σάλτσα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Σιγά σιγά καλοκαιριάζει έξω και φτάσαμε και στην καλοκαιρινή έκδοση αυτού του φαγητού το οποίο γίνεται με σάλτσα αντί για αυγολέμονο.




Υλικά: 


Για το μείγμα του κιμά:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό 

λίγο δυόσμο ξερό ή φρέσκο

λίγο λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Για τη σάλτσα: 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

 Βάζουμε το ρύζι και το λάδι.

 Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα.

Βάζουμε και λίγο δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Μετά πλάθουμε σε μπαλάκια τον κιμά. 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε στη σειρά τα γιουβαρλάκια. 

 Τα γυρίζουμε κι από την άλλη να πάρουν ελάχιστο χρώμα και μετά τα βγάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.

 Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε λίγο.

 Ρίχνουμε τη σάλτσα.

 Βάζουμε αλατοπίπερο.

 Μόλις πάρει βράση η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια.

Τα μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για μία 50' - 60' και φροντίζουμε στο τέλος να μην υπάρχει νερό μέσα στην κατσαρόλα αλλά μόνο η σάλτσα και το λάδι. Γι' αυτό από την αρχή δεν τα σκεπάζουμε με νερό αλλά βάζουμε λίγο λίγο. 


2 σχόλια:

  1. Το φαγητόοο!!!
    Εξαιρετικές οι φωτογραφίες σου!
    Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα G&M, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Σου εύχομαι καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...