Σαλάτα σπανάκι με κινόα και αυγό
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένας ακόμη συνδυασμός πράσινης σαλάτας με την κινόα και την προσθήκη του λευκώματος και της πρωτεΐνης του αυγού.
Υλικά:
φύλλα από φρέσκο σπανάκι
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 φλ. κινόα
1 αυγό
λίγη λιαστή ντομάτα
λάδι
ξύδι μπαλσάμικο ή απλό
αλάτι με προσοχή
Εκτέλεση:
Βράζουμε την κινόα για 15' και το αυγό για 7' - 8'. Στη σαλατιέρα κόβουμε τα πράσινα μέρη της σαλάτας (σπανάκι, άνηθο, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι) προσθέτουμε την κινόα καλά στραγγισμένη, το αυγό σε φέτες ή μικρά κομματάκια και τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια. Βάζουμε λάδι, ξύδι και λίγο αλάτι γιατί η λιαστή ντομάτα είναι από μόνη της αρμυρή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου