Μπάμιες με ρεβύθια στην κατσαρόλα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Άλλη μια ιδέα για να γίνουν πιο καλοκαιρινά τα ρεβύθια με την προσθήκη της μπάμιας.
Υλικά:
1 φλ. ρεβύθια
200 - 250 γρ. μπάμιες
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λάδι
1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
προαιρετικά περίπου 1κ.γ. τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Είναι καλύτερα να βάλουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν ή αλλιώς μπορούμε να τα τρίψουμε με λίγη σόδα μέσα σε μια λεκάνη με νερό και να το χύσουμε. Τα βράζουμε στην κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Όταν περάσει περίπου 1 ώρα από το βράσιμο των ρεβυθιών ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας.
Προσθέτουμε και τη μισή ποσότητα του κρεμμυδιού. Συνεχίζουμε το μαγείρεμά τους για άλλη μία ώρα.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Στο μεταξύ, τηγανίζουμε τις μπάμιες ελαφρά ώστε να θωρακιστούν και να μη βγάζουν το κολλώδες υγρό τους.
Μετά προσθέτουμε το μαϊντανό και τη μισή ποσότητα από το κρεμμύδι που κόψαμε πριν.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη μισή σάλτσα.
Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για περίπου 30' ή και λιγότερο, ώστε να μη λιώσουν.
Μόλις μαλακώσουν πολύ καλά τα ρεβύθια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις μπάμιες και κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτούν τα υλικά. Τα αφήνουμε για 2'-3' να μαγειρευτούν μαζί.
Προαιρετικά, αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να πήξει κάπως το φαγητό. Αυτό θα το κρίνετε αναλόγως με την ποσότητα της σάλτσας και του νερού που υπάρχουν στην κατσαρόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου