Μοσχαράκι με χυλοπίτες στη γάστρα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τι ωραίο Κυριακάτικο φαγητό για όλες τις περιπτώσεις και για την οικογένεια και για τους καλεσμένους!
Υλικά:
800 γρ. - 1 κ. μοσχαράκι
περίπου 300 - 400 γρ. χυλοπίτες
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλ. σάλτσα
1/2 φλ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 καρφάκια γαρύφαλου
1 φύλλο δάφνης
1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια όσο ένα μανταρίνι και το βάζουμε στη γάστρα.
Βάζουμε από πάνω τη σάλτσα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το λάδι.
Συνεχίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κανέλα.
Ρίχνουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε 1 φύλλο δάφνης και τα καρφάκια γαρύφαλου.
Τέλος, βάζουμε και το κρασί.
Ρίχνουμε αρκετό νερό στη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 2 - 3 ώρες.
Όταν θα είναι έτοιμο το κρέας θα δούμε αν χρειάζεται κι άλλο νερό οπότε θα προσθέσουμε λίγο ακόμα για να ψήσουμε και τις χυλοπίτες.
Τις ρίχνουμε κι αυτές και σκεπάζουμε πάλι με το καπάκι τη γάστρα.
Μετά από 15' - 20' θα είναι έτοιμες και θα έχουν πιει και το νερό της γάστρας.
Στο σερβίρισμα καλό είναι το σκέτο....
αλλά ακόμα καλύτερο είναι το πασπαλισμένο με τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου