Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Χοιρινά φιλετάκια κρασολεμονάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Εύκολο και γευστικό πιάτο που το συνδύασα με απλή σαλάτα και όσπρια την ημέρα που το έφτιαξα. Ένας ωραίος τρόπος για να κάνετε την οικογένειά σας να καταναλώσει κάποιο τρόφιμο όπως όσπρια ή λαχανικά που δεν αρέσουν ιδιαίτερα.




Υλικά: 


4 χοιρινά φιλέτα 

αλάτι, πιπέρι

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη 

λάδι για τηγάνισμα 

χυμό 1 λεμονιού 

1/2 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί 


Εκτέλεση: 


 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά τα κοκκινίζουμε ελαφρά κι από τις δύο πλευρές. 

 Όταν τα γυρίσουμε από τη δεύτερη πλευρά και πάρουν κι εκεί λίγο χρώμα τότε ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί.

 Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και τα κρεμμύδια ρίχνουμε νερό μέχρι να μισοκαλυφθεί το κρέας. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένο καπάκι μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Όταν πιει το νερό το σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. 

Προσθέτουμε και το κρασί και τα αφήνουμε μέχρι να το απορροφήσουν όλο. 

 Όταν απορροφηθεί όλο το κρασί αφήνουμε τα φιλέτα να πάρουν το τελικό τους χρώμα γυρνώντας τα κι από την άλλη πλευρά.

 Εγώ τα σέρβιρα με σαλάτα, αν θέλετε όμως μπορείτε να φτιάξετε το συνοδευτικό της αρεσκείας σας.

Την ίδια μέρα είχα και κόκκινα φασόλια γιαχνί, μια χαρά ταίριαξε όλος ο συνδυασμός.

2 σχόλια:

  1. Το πιάτο αυτό συνοδεύεται τέλεια με ένα ποτηράκι παγωμένο τσίπουρο ή κρασάκι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια. Στην υγειά μας!!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για όλα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...