Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Κουκιά ξερά λαδορίγανη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τα κουκιά είναι νόστιμα τόσο φρέσκα όσο και ξερά. Ειδικά, αν τα βρείτε στην αγορά ξεφλουδισμένα γίνονται ακόμα πιο γρήγορα και είναι και πιο εύπεπτα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ότι δεν ενδείκνυνται για όσους δεν έχουν το ένζυμο G6PD και κινδυνεύουν από κυάμωση.  



Υλικά: 


1 - 2 φλ. κουκιά ξερά ξεφλουδισμένα 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 

λεμόνι 

λάδι 

ρίγανη 


Εκτέλεση:


 Καλύτερα να μουσκέψετε τα κουκιά από το προηγούμενο βράδυ. Αν έχουν φλούδα θα βγάλετε το μαύρο ματάκι τους. Αν τα βρείτε ξεφλουδισμένα και δεν τα έχετε βάλει από πριν στο νερό, τότε μπορείτε να βράσετε για 5' και να τα σουρώσετε. 

Στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι. 

 Από κοντά ρίχνουμε και τα κουκιά να τα γυρίσουμε μερικές στροφές μέσα.

 Προσθέτουμε νερό να σκεπαστούν καλά.

Μόλις περάσουν περίπου 20' ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι....  

 και λίγο λεμόνι. Αφήνουμε το φαγητό να πιει το νερό του αρκετά τόσο που να χυλώσει και να γίνουν τα κουκιά μισολιωμένα.









Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ωμό λάδι αρκετό λεμόνι και ρίγανη. 

Άλλοι προτιμούν το ξύδι αντί το λεμόνι. Αυτά είναι προτιμήσεις στις οποίες θα προσαρμόσετε το φαγητό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...