Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Επιδόρπιο ανανά με γιαούρτι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Στην ουσία κάθε φρούτο ταιριάζει πολύ ωραία με το γιαούρτι. Αν το περιποιηθούμε λίγο περισσότερο γίνεται ακόμα ωραιότερο και πιο εμφανίσιμο.




Υλικά: 


1 ανανάς φρέσκος 

1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 

1/2 φλ. ζαχαρούχο γάλα 

1/4 φλ. αμύγδαλα ανάλατα  


Εκτέλεση:


Αρχικά ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα με το γνωστό τρόπο του βρασίματος. Μετά τα καβουρδίζουμε για λίγο στο φούρνο.










Τα κόβουμε λίγο στο μπλέντερ κάπως χοντρά.

Καθαρίζουμε τον ανανά. Αν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε τη φλούδα του για να βάλετε μέσα μια φρουτοσαλάτα.

Κόβουμε την ψίχα του σε κυβάκια.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα.


 Σε ένα κατά προτίμηση κολωνάτο ποτήρι που είναι πιο όμορφο από ένα απλό μπολ, βάζουμε πρώτα λίγο από το μείγμα γιαουρτιού.... 


ρίχνουμε μερικά κομματάκια ανανά...



και πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε το ποτήρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...