Αυγοφέτες
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Θυμάστε τις αυγοφέτες που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά; Ένα κολατσιό με απλά υλικά που πάντα έχουμε στο ψυγείο, εύκολο και πολύ θρεπτικό για τα παιδιά.
Υλικά:
1 αυγό
περίπου 1/2 φλ. γάλα
λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
4 φέτες ψωμί του τοστ ή απλό ψωμί
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το αυγό. Προσθέτουμε γάλα που ίσως να χρειαστεί και λίγο περισσότερο από μισό φλιτζάνι αν το αυγό είναι πολύ μεγάλο ή αν θέλετε να μετριάσετε τη μυρωδιά του.
Μουλιάζουμε για λίγο τις φέτες του ψωμιού κι από τις δύο πλευρές, αλλά όχι τόσο που να λιώσουν.
Βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο στο τηγάνι να κάψει. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπορέλαιο αντί για βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Τηγανίζουμε τα ψωμάκια κι από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα.
Για το σερβίρισμα υπάρχουν οι επιλογές της ζάχαρης ή του μελιού ή του σιροπιού ή του πετιμεζιού διαλέγετε και τρώτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου