Φασολάδα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πατροπαράδοτα η φασολάδα είναι το αγαπημένο μας ελληνικό φαγητό που έχει θρέψει γενιές και γενιές. Κατ' εξοχήν χειμωνιάτικο πιάτο, ειδικά όταν συνδυάζεται με καπνιστή ρέγγα ή λακέρδα ή αντσούγιες παστές αν και, είναι αρκετοί όσοι την προτιμάνε ακόμη και το καλοκαίρι κρύα.
Υλικά:
1 φλ. μέτρια σε μέγεθος φασόλια άσπρα
1 πατάτα μέτρια προς μικρή
1 καρότο
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό (μπορείτε να βάλετε κι απ' τα δύο)
σάλτσα
λάδι
1 - 2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα
κανέλα
Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε λεκάνη με νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη πετάμε το νερό της λεκάνης και τα βράζουμε σε καθαρό νερό για περίπου 1 ώρα.
Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν λίγο βάζουμε την πατάτα κομμένη σε κύβους, το καρότο σε ροδέλες, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά (σέλινο-μαϊντανό) ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε και τη σάλτσα και αφήνουμε να συνεχιστεί το μαγείρεμα.
Περίπου 30' πριν γίνουν βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα και πάπρικα.
Το λάδι το ρίχνουμε προς το τέλος του μαγειρέματος περίπου 10' πριν.
Αν θέλετε να είναι πιο χυλωμένη η φασολάδα βάλτε 1 - 2 κ.γ. φρυγανιά τριμμένη 2'-3' πριν σβήσετε το μάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου