Ρεβυθοσαλάτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πολύ θρεπτική σαλάτα καθώς συνδυάζει το όσπριο με τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Πλούσια σε γεύση και χρώμα για το σαρακοστιανό τραπέζι αλλά εξίσου και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Υλικά:
1/2 φλ. ρεβύθια (πιο εύκολα βράζουν τα αποφλοιωμένα)
1 ντομάτα
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρές φετούλες
λίγο μαϊντανό
ένα κομμάτι αγγούρι σε κύβους
λάδι
λεμόνι
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ρεβύθια σε σκέτο νερό για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά όπως τα μαγειρεμένα. Περίπου 30' πριν τα κατεβάζουμε από το μάτι ρίχνουμε αλάτι. Μόλις γίνουν τα στραγγίζουμε.
Τα βάζουμε στη σαλατιέρα και κόβουμε ντομάτα, αγγούρι και πιπεριά σε μικρά κομματάκια, το κρεμμύδι σε μικρές φετούλες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο κι από πάνω βάζουμε λάδι, λεμόνι και πιπέρι.
Εμείς τη συνηθίζουμε και για κύριο... γεύμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά είναι τόσο χορταστική και πλήρης σαλάτα που δε θέλει κανείς κάτι περισσότερο.
Διαγραφή