Θα επιχειρήσω να σας δώσω κάποιες πρώτες προτάσεις για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού ώστε να σας απαλλάξω, αν είναι δυνατόν, από την αναζήτηση και τη σκέψη. Το κριτήριο της επιλογής των πιάτων είναι με βάση την κατανάλωση 2 φορές την εβδομάδα κρέατος, 2 φορές ψαριού ή θαλασσινών, 2 φορές λαχανικών και 1 οσπρίων τη μία εβδομάδα και το αντίστροφο την επόμενη (δηλαδή 1 φορά λαχανικά και 2 όσπρια ειδικά όσο περισσότερο μπαίνει ο χειμώνας), τα ζυμαρικά τα βάζω 1 - 2 φορές πότε μόνα τους και πότε σαν συνοδευτικό και το ρύζι μόνο σαν συνοδευτικό ή σαν συστατικό του φαγητού.
Δευτέρα
Κολοκυθάκια με πατάτες στο φούρνο
Τρίτη
Χταποδάκι ξυδάτο με συνοδεία φάβας
Τετάρτη
Αρακάς κοκκινιστός
Πέμπτη
Κοτόσουπα (απλή παραδοσιακή ή βελουτέ)
Παρασκευή
Κουκιά ξερά λαδορίγανη
Σάββατο
Ψάρι τυλιχτό στη λαδόκολλα (πιτσιλωτό φαγκρί, κοκκινόψαρο ή άλλο μεγάλο που θα συστήσει ο ψαράς για τυλιχτό) με πράσινη σαλάτα
Κυριακή
χοιρινό κρασάτο με συνοδεία πουρέ ή τηγανητές πατάτες
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Δευτέρα
Γίγαντες στην κατσαρόλα
Τρίτη
Τηγανητά ψάρια (όπως μπαρμπούνια, κουτσομούρες κλπ)
Τετάρτη
Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί
Πέμπτη
Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια
Παρασκευή
Σάββατο
Τσιπούρα στα κάρβουνα
Κυριακή
Μοσχαράκι γιουβέτσι στη γάστρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου