Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Χοιρινό κρασάτο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένα φαγητό για καλή παρέα με καλό κρασί και διάθεση. Ο τρόπος σερβιρίσματος ποικίλει από τις τηγανητές πατάτες ή το ρύζι ή τον πουρέ ανάλογα τι τραβάει η όρεξή σας κάθε φορά.



Υλικά: 

 

500 γρ. χοιρινό ψαχνό 

λάδι 

1 νεροπότηρο κρασί άσπρο 

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 

1 1/2 ποτ. ρύζι κίτρινο  

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

λάδι

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:


 Κόβουμε το χοιρινό κομμάτι σε μπουκιές μεγέθους όσο ένα κουτάλι του γλυκού. Τα βάζουμε στο λάδι να πάρουν λίγο χρώμα.





 

 

 

Μόλις τα γυρίσουμε λίγες στροφές στο λάδι ρίχνουμε το κρασί. Μαζί με το κρασί ρίχνουμε και λίγο νερό να σκεπαστούν κάπως και αφήνουμε το κρέας να βράσει μέσα σ' αυτό μέχρι να το πιει όλο.

Αφού περάσουν περίπου 30' βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ξανακλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.


 Όταν δούμε ότι το κρέας έχει τραβήξει όλο το νερό και μένει μόνο με το λάδι του (τότε αρχίζει να ακούγεται, να τσιτσιρίζει) ρίχνουμε τη ρίγανη και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Το αφήνουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να σερβίρουμε.

 Εγώ έφτιαξα κίτρινο ρύζι για συνοδεία. Μπορείτε να το φάτε σκέτο....




 

 

 

 

 

 

 

ή με τριμμένο τυρί.




2 σχόλια:

  1. Άλλη μία απλή και πετυχημένη συνταγή, την έφτιαξα χτες και μας άρεσε πάρα πολύ, μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι, ευχαριστώ πολύ για τα θερμά λόγια. Καλό κι ονειρεμένο βράδυ εύχομαι.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...