Σοκολατάκια βραχάκια με λευκή και σκούρα σοκολάτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όσον αφορά τα γλυκά που μπορούν να γίνουν αρκετές μέρες νωρίτερα όπως αυτά τα σοκολατάκια. Άραγε θα μπορέσετε να αντισταθείτε και να τα κρατήσετε μέχρι τις γιορτές;
Υλικά:
200 - 400 γρ. άσπρη σοκολάτα
200 - 400 γρ. σκούρα σοκολάτα με περιεκτικότητα 38 % σε κακάο και 18 % σε γάλα (ή τουλάχιστον παρόμοιες αναλογίες)
1/2 φλ αμύγδαλα ωμά ανάλατα
(μπορείτε να βάλετε και φουντούκια μαζί ή χωριστά από τα αμύγδαλα)
1/2 φλ αποξηραμένα βερύκοκα
1/2 φλ αποξηραμένα δαμάσκηνα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα πρώτα.
Κόβουμε τα αποξηραμένα βερύκοκα σε μικρά κυβάκια. Τα προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα.
Κόβουμε και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε για να έχουμε συνδυασμό γεύσεων. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε χωριστά το κάθε είδος αποξηραμένου φρούτου στη σοκολάτα για να έχετε μεγαλύτερη ποικιλία στην πιατέλα.
Αφήνουμε το μείγμα πρώτα να κρυώσει λίγη ώρα για να μην απλώνει η σοκολάτα. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μια μικρή ποσότητα που με το μάτι να γίνεται το μέγεθος που θα θέλαμε να έχει ένα σοκολατάκι και τη βάζουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσει.
Τα βάζουμε σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους ώστε αν κάποιο πέσει να μη γίνει μία μάζα με το διπλανό του. Σε περίπου 6 -7 ώρες (ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου) θα έχουν στεγνώσει και σταθεροποιηθεί.
Καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο τα αμύγδαλα να πάρουν ένα χρώμα αλλά να μη σκουρύνουν ιδιαίτερα.
Τα κόβουμε ελάχιστα στο μούλτι έτσι ώστε κάποια να μείνουν ολόκληρα και κάποια να σπάσουν λίγο.
Λιώνουμε και τη σκούρα σοκολάτα.
Ρίχνουμε τα σπασμένα αμύγδαλα, περιμένουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα και με τον ίδιο τρόπο απλώνουμε τα σοκολατάκια πάνω στη λαδόκολλα.
Μόλις στεγνώσουν είναι έτοιμα για να τα σερβίρετε. Στη φωτογραφία έχω βάλει 2 σοκολάτες λευκές των 200 γρ η καθεμιά και 1 σκούρα επειδή την επόμενη φορά θα αγοράσω και φουντούκια να βάλω στη δεύτερη για μία διαφορετική γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου