Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τζατζίκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τι ωραίο ελληνικό ορεκτικό!!!!!!! Οι περισσότεροι από μας, αν όχι όλοι, το έχουμε αρκετά συχνά στο τραπέζι μας το Κυριακάτικο αλλά κι όταν βρισκόμαστε με τους φίλους μας και ψήνουμε στην ψησταριά.




Υλικά: 


500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (ή σακούλας όπως το λέμε αλλιώς) 

1 αγγούρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη 

3 - 4 σκ. σκόρδο τριμμένο ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε 

αλάτι, πιπέρι 

2 κ.σ. περίπου λάδι 

1 κ.σ. ξύδι 


Εκτέλεση: 


 Τρίβουμε το αγγούρι και το περνάμε από ένα λεπτό τρυπητό για περίπου 1 ώρα ώστε να βγάλει όλο το νερό του. Του ρίχνουμε λίγο αλάτι για να το βοηθήσουμε.

Μόλις έχει στραγγίσει καλά ρίχνουμε το γιαούρτι....  

το σκόρδο πολτοποιημένο.... 

το λάδι.... 

αλάτι όσο χρειάζεται επειδή αλατίσαμε και το αγγούρι και πιπέρι,

το ξύδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. 

Στο σερβίρισμα μπορείτε να στολίσετε με λίγα φύλλα μαϊντανού ή άνηθου ή με ελιές ή ακόμη και με πολύ λεπτές φέτες αγγουριού στην επιφάνεια να δώσετε το σχήμα που σας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...