Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Πατάτες με ελιές στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Έχω να προτείνω ένα πολύ νόστιμο φαγητό, που ειδικά για τη νηστεία είναι ό,τι πρέπει. Συνοδεύει άριστα κυρίως τα θαλασσινά όπως το χταποδάκι, τα μοσχάκια, τις σουπιές κλπ. αλλά μπορείτε να συνοδέψετε και ψητά ψάρια στο φούρνο.

 

 

Υλικά: 

 

περίπου 1κ. πατάτες κομμένες σε μισές χοντρές ροδέλες

1 φλ ελιές Καλαμών

1 - 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 

1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 

 

Εκτέλεση:

 

 Βγάζουμε με υπομονή το κουκούτσι από όλες τις ελιές. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τις ελιές, το σκόρδο ψιλοκομμένο....

...το κρεμμύδι σε φέτες και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο ανακατεύοντάς τα.





  

 

 

 

 

Προσθέτουμε και τις κομμένες πατάτες στην κατσαρόλα, τις γυρίζουμε να πάρουν κι αυτές λίγη γεύση από τσιγάρισμα. Μετά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν κανονικά. Φροντίστε όμως να μην έχει προς το τέλος πολύ νερό η κατσαρόλα αλλά να μείνει κυρίως με το λάδι του το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...