Χοιρινό φρικασέ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το χοιρινό φρικασέ εκτός από ένα νοστιμότατο φαγητό είναι και Χριστουγεννιάτικο καθώς συνηθίζεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας να σερβίρεται στο πνεύμα των ημερών.
Υλικά:
700 γρ. - 1 κ. χοιρινό μπούτι
1 κ. χόρτα κατάλληλα για φρικασέ (π.χ. σέλινα, μαρούλια, αντίδια, χόρτα ήμερα κλπ) εγώ σήμερα έβαλα ζοχούς
λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μικρό ποτηράκι κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό
το χυμό από 1 λεμόνι (ή έστω λίγο περισσότερο από το μισό)
αλάτι, πιπέρι
αυγολέμονο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε και το κρέας να τσιγαριστούν μαζί.
Μόλις αλλάξει χρώμα το κρέας το σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράζει μέχρι να γίνει πολύ τρυφερό.
Ενδιάμεσα ρίχνουμε και λίγο λεμόνι να δώσει γεύση στο φαγητό. Το υπόλοιπο θα το ρίξουμε στο αυγολέμονο.
Βράζουμε τα χόρτα και το μαϊντανό σε άλλη κατσαρόλα Προσωπικά το προτιμώ έτσι για να ελέγχω το βράσιμο των διαφορετικών υλικών επειδή το κρέας χρειάζεται περισσότερο χρόνο ενώ τα χόρτα λιγότερο και αποφεύγω να λιώσει το ένα και το άλλο να θέλει κι άλλο βράσιμο.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο προσθέτουμε τα χόρτα στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμί τους και το ανακατεύουμε με προσοχή να μη λιώσει το χοιρινό.
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Την κουνάμε λίγο δεξιά αριστερά και την αφήνουμε σε σβηστό μάτι να μη μείνει άβραστο το αυγολέμονο και ταυτόχρονα να μην κόψει με τη δυνατή φωτιά.
Το σερβίρουμε ζεστό σε βαθύ πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου