Σαλάτα Χριστουγεννιάτικο έλατο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα δεντράκι στο πιάτο μας αυτές τις γιορτινές μέρες θα στολίσει το τραπέζι που θα προσφέρουμε στους φίλους και στην οικογένειά μας. Ας γίνουν όλα γύρω μας χαρούμενα, ακόμα και η σαλάτα.
Υλικά:
1 γλυκοπατάτα
1 σκ. σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
ρόκα
3 κ.σ. περίπου σπόρους ροδιού
λάδι
Για τη σάλτσα
2 - 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μαγιονέζα
3 κ.σ. λάδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε φέτες, μετά σε λωρίδες και τέλος σε κυβάκια. Τη βάζουμε στο ταψί μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε λίγο λάδι....
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30' στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, με τη μαγιονέζα.
Βάζουμε το λάδι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Για να σχηματιστεί το δέντρο προτιμάμε μια μακρόστενη παραλληλόγραμμη πιατέλα. Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κορυφή με τα κοτσανάκια προς τα πάνω και τα φύλλα προς τα κάτω λίγο ανοιχτά.
Συνεχίζουμε βάζοντας κι άλλα φύλλα ώστε να φτιάξουμε το πρώτο μικρό επίπεδο.
Το επόμενο επίπεδο θα ξεκινάει από το κέντρο του προηγούμενου και θα το εκτείνουμε αριστερά και δεξιά πιο έξω από το πάνω.
Το τελευταίο επίπεδο το φτιάχνουμε πιο φαρδύ απ' όλα με τα φύλλα να είναι αρκετά προς τα έξω. Φροντίζουμε στον κορμό του δέντρου να μην υπάρχουν κενά.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο λάδι σε όλο το δέντρο.
Καλύπτουμε μια οριζόντια σειρά από τη σάλτσα σε κάθε επίπεδο του δέντρου.
Σκορπάμε σε κάθε σειρά σάλτσας κυβάκια γλυκοπατάτας.
Τέλος σκορπάμε τους σπόρους ροδιού ανάμεσα στα κυβάκια της γλυκοπατάτας και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου