Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σολομός ψητός με άσπρη σάλτσα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ο σολομός έχει ωμέγα -3 λιπαρά οξέα και είναι πού ωφέλιμος στην καρδιά, δρα κατά της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων και έχει πεντανόστιμη γεύση. Θυμίζει κάτι από ψητό κρέας. Με την άσπρη σάλτσα η γεύση αυτή απογειώνεται. 




Υλικά: 


φέτες σολομού 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


Για τη σάλτσα: 

3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 

περίπου 1/4 - 1/2 φλ. γάλα 

1/2 χυμό λεμονιού 

αλάτι 


Εκτέλεση:


 Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τις μερίδες σολομού και τις αλείφουμε με λάδι πάνω και κάτω.

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κι από τις δύο πλευρές. 

 Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά.

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το γάλα, το χυμό λεμονιού και το αλάτι.

Σερβίρουμε το σολομό στο πιάτο περιχύνοντάς τον με τη σάλτσα και βάζουμε δίπλα το αγαπημένο μας συνοδευτικό (π.χ. τηγανητές πατάτες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...