Τας κεμπάπ μοσχαράκι με ρύζι ή πατάτες
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα φαγητό να γλείφετε και την κατσαρόλα. Το τρυφερό και μαλακό μοσχαράκι, η μελωμένη σάλτσα, και τα αρώματα που ξεχύνονται από τα μπαχαρικά θα σας κάνουν να μην το χορταίνετε.
Υλικά:
700 γρ. μοσχαράκι κατάλληλο για κοκκινιστό
λάδι
1 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκ. σκόρδο ή 2 μικρές
1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
1 φλ. κόκκινο κρασί
1/2 φλ. σάλτσα
1 μικρό κ.γ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. κύμινο
κανέλα
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
1 δόση ζωμό βοδινού ή κότας
Για το ρύζι:
1 1/2 ποτήρι ρύζι Καρολίνα
3 ποτήρια νερό
1 - 1 1/2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες μικρού αυγού. Τις τσιγαρίζουμε στο λάδι ώστε να πάρουν ένα χρωματάκι....
σαν αυτό περίπου.
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι βάζουμε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο και φέρουμε μερικές στροφές το κρέας ρίχνουμε το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ βάζουμε τη σάλτσα...
και τη ζάχαρη.
Βάζουμε το ανάλογο νερό να σκεπάζει καλά το κρέας και χαμηλώνουμε το μάτι στο 1,5 να σιγοβράζει για 2 ώρες.
Μετά από περίπου 30' - 40' βάζουμε το κύμινο, την κανέλα....
τον κύβο βοδινού ή κότας.
Μόλις περάσει η πρώτη ώρα βρασίματος βάζουμε και τη δάφνη. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό να μελώσει και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
Για το ρύζι βάζουμε το νερό με το βούτυρο να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε....
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο το νερό.
Το αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι να εξατμιστούν όλοι οι υδρατμοί ανακατεύοντάς το πού και πού.
Στο πιάτο βάζουμε τριμμένο τυρί, από πάνω το ρύζι αφού το έχουμε πρώτα βάλει σε κάποιο κουπάκι να πάρει ένα ωραίο σχήμα, το πασπαλίζουμε με τυρί και του ρίχνουμε σάλτσα από την κατσαρόλα μαζί με το κρέας.
Μπορείτε όμως να σερβίρετε και τηγανητές πατάτες αντί για ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου