Μοσχαράκι σούπα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από μια ζεστή θρεπτική σούπα όταν κάνει κρύο έξω; Η σούπα από μοσχαράκι είναι και δυναμωτική και θα σας ζεστάνει.
Υλικά:
700 γρ. μοσχαράκι κατάλληλο για βραστό
4 - 5 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο καρότο
λάδι
1/2 - 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
το χυμό 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κρέας σε σκέτο νερό να βράσει και το ξαφρίζουμε. Μόλις σταματήσει ο αφρός το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 1 ώρα.
Μόλις βράσει για 1 ώρα ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες, το καρότο σε ροδέλες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Θα χρειαστεί άλλη 1 ώρα περίπου βράσιμο. Ανάλογα και με το κομμάτι του μοσχαριού. Αν το κόψετε σε μικρά κομμάτια θα βράσει πιο γρήγορα.
Λίγη ώρα πριν το κατεβάσουμε το φαγητό βάζουμε το λάδι....
Ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού. Μόλις μαλακώσει καλά και το κρέας και οι πατάτες το σβήνουμε.
Η σούπα μπορεί να σερβιριστεί με ολόκληρα τα κομμάτια των υλικών ή να τα κόψετε στο μούλτι είτε μαζί με το κρέας είτε χωρίς αυτό και να γίνει βελουτέ. Για να κρατηθεί πολύ ώρα καυτή στο πιάτο σας καλύτερα θα είναι τη σερβίρετε σε όσο το δυνατόν πιο κλειστά μπολ παρά σε ανοιχτά βαθιά πιάτα. Για καλύτερα αποτελέσματα στη συναχωμένη μύτη, βάλτε μπούκοβο στο πιάτο σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου