Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Μαργαρίτα σφολιάτας με μερέντα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Είναι πολύ μα πολύ εύκολο γλυκό και απαιτεί μόνο δύο υλικά: τη σφολιάτα και τη μερέντα. Μπορούν ακόμη και τα παιδιά να το φτιάξουν. 




Υλικά: 


1 πακέτο σφολιάτα 

1 βαζάκι μερέντα περίπου 300 - 350 γρ.


Εκτέλεση:


Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας. 

 Ζεσταίνουμε τη μερέντα για να μπορούμε να την απλώσουμε πιο εύκολα. Αφήνουμε γύρω από τη σφολιάτα 1 εκ. περιθώριο και από τη μία άκρη 2 εκ. γιατί εκείνο θα είναι το σημείο που θα ενωθεί με το ρολό.

 Βρέχουμε το περιθώριο των 2 εκ. με λίγο νερό.

 Ξεκινάμε από τη φαρδιά πλευρά με το μικρό περιθώριο να το τυλίγουμε σε ρολό. Αν θέλετε τις μερίδες να γίνουν πιο μεγάλες τότε αφήστε περιθώριο 2 εκ. για το ένωμα στη στενή πλευρά της σφολιάτας και ξεκινήστε από την άλλη στενή πλευρά το τύλιγμα.

 Μόλις το τυλίξουμε όλο πατάμε κάπως το ένωμα να κολλήσει καλά.

 Με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ.

 Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε μία φέτα στο κέντρο και τις άλλες γύρω γύρω κρατώντας αποστάσεις μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα ενωθούν.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25'.


4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...