Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Μείγμα για κρέπες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Σπιτικές κρέπες, όταν δεν μπορούμε να βγούμε να τις φάμε σε κάποιο κατάστημα γιατί να μην τις απολαύσουμε στο σπίτι με τη γέμιση της αρεσκείας μας;





Υλικά: 


2 φλ γάλα 

1 φλ. αλεύρι 

3 αυγά 

1 κ.γ. ζάχαρη 


Για το τηγάνι 

1 - 2 κ.σ. μαργαρίνη 


Εκτέλεση: 


Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη.... 

 και το γάλα.

Χτυπάμε καλά το μείγμα με το σύρμα των αυγών και φροντίζουμε να μη μείνουν σβόλοι. 

Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα πιατάκι. Με ένα χαρτί κουζίνας μπορούμε να βουτάμε σ' αυτό για ευκολία και να αλείφουμε το τηγάνι. 

Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά (στο 1,5 με διαβάθμιση το 3) και το αλείφουμε με το βούτυρο και το χαρτί κουζίνας. 

 Βάζουμε το μείγμα με την κουτάλα της σούπας σαν δόση στο τηγάνι και το κουνάμε να πάρει ένα στρογγυλό σχήμα και να πάει παντού.

 Πολλές φορές η πρώτη κρέπα που θα φτιάξουμε χαλάει. Μην απογοητευτείτε, το σχήμα θα χαλάσει η γεύση όμως όχι. Από τη δεύτερη και ύστερα θα γίνουν όλες όπως πρέπει. Κάθε φορά που θα βγάζουμε την προηγούμενη θα βουτυρώνουμε το τηγάνι για την επόμενη.




Με τη βοήθεια της φωτογραφίας θέλω να σας δείξω τις άκρες της κρέπας. Μόλις τις δείτε να ξεκολλάνε από το τηγάνι και να ανασηκώνονται ελαφρά τότε είναι ο σωστός χρόνος για να τις γυρίσετε.


 


Τη γυρίζουμε κι από την άλλη να ψηθεί καλά.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...