Γίγαντες με λουκάνικα στη γάστρα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα πεντανόστιμο φαγητό που τραβάει κρασί στο τραπέζι μας και ταιριάζει με χειμωνιάτικες παραστάσεις.
Υλικά:
300 - 500 γρ. γίγαντες
2 χωριάτικα λουκάνικα μετρίου μεγέθους ή 1 μεγάλο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λάδι
2 καρότα μέτρια ή 1 μεγάλο
1 ματσάκι μαϊντανό ή σέλινο ή και τα δύο μαζί
1 ποτηράκι κρασί
1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
και λάδι για τη γάστρα
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες σε νερό. Την επόμενη μέρα αλλάζουμε το νερό και τους βράζουμε για 1 ώρα περίπου σκέτους.
Στο τηγάνι τσιγαρίζουμε με το λάδι το κρεμμύδι, το πράσο και τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες.
Ρίχνουμε τους γίγαντες, τα τσιγαρισμένα λουκάνικα, πράσο, κρεμμύδι (χωρίς το λάδι του τσιγαρίσματος) μαζί με το καρότο κομμένο σε ροδέλες και το μαϊντανό ψιλοκομμένο στη γάστρα.
Βάζουμε το κρασί.
Αλάτι, πιπέρι λίγη πάπρικα και λίγη κανέλα.
Τη σάλτσα...
το ανάλογο νερό...
και φρέσκο λάδι.
Ψήνουμε για περίπου 1 1/2 - 2 ώρες στους 180 βαθμούς μέχρι να πιει το νερό η γάστρα και να μαλακώσουν τέλεια οι γίγαντες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου